skip to Main Content
AL MEER DAN 100 JAAR JEUGDWERK IN SCHELLE

ALGEMENE INFORMATIE

CJV Schelle is een jeugdvereniging in de stad Zwolle, in de wijk Schelle. De verenging is in 1914 opgericht als Christelijke Jongelingsvereniging “Timotheus”.  Een aantal jaren later werd er ook een meisjesvereniging opgericht; Christelijke Meisjesvereniging “Eensgezind”. De jongens en de meisjes hadden in de beginjaren dus apart van elkaar club. Jaren later werden de jongens- en meisjesclubs samen gevoegd en werden de groepen gemengd. De vereniging viel toen onder CJV Nederland. Als CJV Schelle zijn we nu aangesloten bij YMCA Nederland.

Na al die jaren komt de jeugd nog wekelijks bij elkaar op hun clubmiddag of clubavond. Zie voor verdere informatie over de club momenten van nu onder het tabblad ‘de clubs’.

Daarnaast organiseren we ook diverse andere activiteiten naast de clubmomenten zoals, instuif avonden, dagje pretpark en onze jaarlijkse kampen; winter weekend kamp (rond februari) en het zomerkamp (in de zomervakantie).
Onze vereniging bestaat natuurlijk uit de leden,  een enthousiaste groep leiding en op de achtergrond is er een bestuur, een gebouwcommissie en een kampcommissie actief.

Sinds een groot aantal jaren zijn we aangesloten bij YMCA Nederland. YMCA biedt onder andere  voor de leiding ondersteuning aan in de vorm van cursussen en uitlenen van spelmateriaal.

CONTRIBUTIE

De contributie voor leden bedraagt € 18,00 per kwartaal. Het is de bedoeling dat je zelf de contributie overmaakt aan het begin van het kwartaal onder vermelding van de voor- en achternaam van het kind (bij voorkeur door middel van een automatische overboeking).

Het lidmaatschap kan schriftelijk beëindigd worden met ingang van het eerst volgende kwartaal bij de penningmeester en de leiding van de groep.

Het bankrekeningnummer is NL44 RABO 0377 3400 30 t.n.v. CJV Schelle.

CLUBGEBOUW

Sinds jaar en dag wordt er club gehouden aan de Bosweg in de wijk Schelle. Hier staat het clubgebouw.
Dit was eerst een houten gebouw maar dit is eind jaren 60 door brand verwoest. Het is daarna in steen weer opgebouwd en draagt de naam “In de vergulde kip” wat nog afstamt van een van de versierde wagens die vroeger door de wijk Schelle reden met Koninginnedag.
In 2008 is het houten gebouw, “De Boskrekels” genaamd gesloopt nadat het circa 20 jaar dienst had gedaan als 2e clubgebouw. Voor die tijd was het de ‘oude’ kleuterschool van Schelle.
Het stenengebouw “In de vergulde kip” is nu de uitvalsbasis voor alle activiteiten van de verschillende clubs. Rondom het clubgebouw ligt een klein bos waar met mooi weer regelmatig diverse spelletjes gedaan worden. Het Engelse Werk ligt op ca. 10 minuten fietsafstand en daar wordt in de zomermaanden ook regelmatig een potje slagbal of voetbal gespeeld.

Het stenen gebouw wordt beheerd door een Stichting die ook het onderhoud verzorgd. Bij grotere klussen wordt er ook een beroep gedaan op de ouders van de kinderen.  In 2008 is er een nieuwe vloer ingekomen en een systeemplafond en in 2009 is er een nieuw keukentje geplaatst. In 2016 is het gebouw van binnen gepimpt en voorzien van nieuwe frisse kleuren, nieuwe gordijnen en zijn de toiletten, keuken en entree gerenoveerd.

PRIVACY VERKLARING

CJV Schelle heeft een privacyverklaring opgesteld waarin beschreven staat hoe er met de persoonlijke gegevens van leden, hun ouders/verzorgers en gegevens van vrijwilligers wordt omgegaan. Deze privacyverklaring is op deze pagina als PDF te downloaden.

Download AVG document
Back To Top
×Close search
Zoeken